Του κόσμου τα " Μυστήρια ", οι μύθοι και τα " θαύματα "

Η παρούσα σελίδα φιλοδοξεί να καταγράψει τα συνηθισμένα εξοργιστικά "μυστήρια" και «θαύματα», όπως και τους μύθους με τους οποίους συνηθίζουμε να ζούμε...

Μυστήριο Πρώτο: "Αγιο φως"
Μυστήριο Δεύτερο: «Αγιασμός υδάτων, αγίασμα κλπ»........
Μύθος πρώτος : "Τα αδέρφια μας οι Σέρβοι ...."

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Μυστήριο Πρώτο: "Αγιο φως"

Κάθε χρόνο μια φορά, παρακολουθούμε από τηλεοράσεων να ανάβει (αυτόματα) το "άγιο φως" στα Ιεροσόλυμα, να αρπάζονται παπάδες ορθόδοξοι με παπάδες αρμένιους, να μην καίει το φως, να έρχεται το ίδιο φως με επίσημη συνοδεία στρατιωτικού αποσπάσματος, αεροπορικά και ένα σωρό τέτοιες ανόητες και άχρηστες φανφάρες.

Μάλιστα το «άγιο φως» απολαμβάνει τιμές αρχηγού κράτους.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πάλι από τηλεοράσεων, κάποιους «δημοσιογράφους» να στήνουν στον τοίχο κάποιους λογικούς Έλληνες που δεν πιστεύουν σ΄αυτές τις κοτσάνες, όπως τον Μιχάλη Καλόπουλο και να μαζεύουν τη σάρα και τη μάρα των παπάδων και των θρησκόληπτων (σκόπιμα προφανώς), για να τους σύρουν τα εξ αμάξης.

Σήμερα (22-4-2008), άκουσα και μια θεούσα στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη (Μega) να λέει το καταπληκτικό στον Καλόπουλο:«εσύ τι δουλειά έχεις να μας χαλάς την πίστη?» (ή περίπου αυτό).

Επίσης άκουσα τον «δημοσιογράφο» που είναι το αφεντικό της εκπομπής να λέει ότι «εγώ πιστεύω στα θαύματα, εσύ γιατί κάθεσαι και αμφισβητείς?». Ήθελα να ήξερα, δεν οφείλει να τηρεί αμερόληπτη στάση ένας δημοσιογράφος? Μετά κατηγορούν τους Σκοπιανούς δημοσιογράφους που εν είδει διαδήλωσης την είχαν πέσει στην Ντόρα μετά τη μη πρόσκληση στο Νάτο.

Που ζούμε επιτέλους?

Δεν φτάνουν τόσα χρόνια σκοταδισμού και θρησκοληψίας?

Γειά σου ρε Καλόπουλε, είσαι μεγάλος και χαρά στο κουράγιο σου.

Μυστήριο Δεύτερο: «Αγιασμός υδάτων, αγίασμα κλπ»

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά σε πάρα πολλά μοναστήρια υπάρχει και μια πηγή όπου κατά τους καλογήρους το νερό είναι αγιασμένο.

Επίσης, κάθε χρόνο μια φορά, οι παπάδες αγιάζουν τα νερά και ο κόσμος πιστεύει στα σοβαρά στις θαυματουργές ιδιότητες αυτού του αγιάσματος.

Το πιο σοβαρό είναι ότι πιστεύουν πως διατηρείται ο αγιασμός χωρίς το νερό να χαλάει. Μερικοί το πίνουν κιόλας μετά από 7-8 μήνες.

Η περίπτωση της αντισηψίας από τα διάφορα βότανα της αγιαστούρας παίζει καθόλου?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

  • "Η Μυστική Αρχαιοελληνική τεχνολογία" (Κ.Μαρκάτος, Δ.Παπαγεωργίου), Εκδ.Κάδμος
  • "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ" (ανωνύμου του Έλληνος), Εκδ.Κάλβος, Αθήνα 1980
  • "Περί απίστων" (Παλαίφατου), Εκδ.Βάνιας
  • "Το Προϊστορικό Αιγαίο" (George Thomson)